Nieuwe naam voor Delitraiteur in Frankrijk

Afgelopen weekend werden de drie Delitraiteurwinkels te Parijs (Beaubourg, Bourg la Reine, Issy les Moulineaux en binnenkort de vierde in Boulogne Billancourt) omgedoopt tot DOD, Dish of the Day. Reden hiervoor was een juridisch steekspel met een concurrent omwille van naam- en logogelijkenissen. Delitraiteur heeft daarop besloten ineens een geheel nieuwe naam als uithangbord te gebruiken.

De Parijzenaren blijken het voormalige Delitraiteur alvast te kunnen smaken, met resultaten die de verwachtingen overtreffen. De winkels brengen een assortiment van meer dan 200 bereide wereldgerechten en een speciaal gamma MVO-producten onder de noemer Equilibris. Onder meer de ruime openingsuren van 7:30 tot 22:00, en dat 7 dagen op 7, spreken de stedelijke consument aan.

van Cutsem naar finale in Parijs

Delitraiteur – onderdeel van de Groep Louis Delhaize – won de afgelopen vijf jaar vier felbegeerde prijzen: in 2006 de Innovatieprijs, in 2009 Beste Franchisegever van het jaar en in 2010 die van beste Franchisenemer. Stuk voor stuk katalysatoren voor de toekomst, onder meer te danken aan de leiding van Jean-Marc van Cutsem.

De Afgevaardigd Bestuurder van Delfood en Delitraiteur Belux, en President van DLT Frankrijk, behoort wellicht tot de laatste der retail-Mohikanen die werden gevormd in de GB-School door wijlen Richard Bourgeois.

Groep Louis Delhaize: discreet, maar verrassend groot

Aan ambitie dan ook geen gebrek. Weldra gaat Delitraiteur voor een grote roll-out in Vlaanderen en het enseigne plant tevens verdere expansie in het buitenland. Voor van Cutsem overigens reden genoeg om eens bijzondere aandacht te schenken aan het relationele aspect van de business. Hij nodigde afgelopen weekend Delitraiteurs stakeholders uit voor een originele netwerkopportuniteit op sportevenement Roland Garros.

Binnenkort maakt u bij RetailDetail uitgebreid kennis met de groep achter het convenience-concept: Groep Louis Delhaize (Cora, Match, Smatch o.a.). Deze Europese grootgrutter met roots in Ransart bij Charleroi is vandaag reeds actief in een ruime waaier aan sectoren, zoals voeding, home delivery, tuin & vrijetijd en zelfs dierenvoeding. Ook name het recent een gloednieuw logistiek distributiecentrum ‘Proximity’ in gebruik te Nijvel.

Retail Detail 26/05/2011 door Thierry Coeman